fredag 3 juni 2011

Captain Jack Sparrow, savvy?


Jack Sparrow, vår favoritpirat från Pirates of the Caribbean-filmerna är tillbaka igen i On Strangers Tides (2011) med mer av sin charmerande humor och uppträdande. Jack var kapten på den mytomspunna Svarta Pärlan, snabbare än alla skepp. Hans män gör myteri och där börjar den otroliga historien om Jack Sparrow.

Strandsatt på en öde ö, utan mat eller färskt vatten, är en pistol med en kula det enda Jack Sparrow har. Detta är en sista nåd, enligt piraters kodex. Jack är dock inte benägen att göra slut på plågan kallad livet än, nej, han sparar det skottet till dess att han kan få sin hämnd på Barbossa som lämnade honom på den gudsförgätna ön.

Viktigt att veta är att Jack inte är någon troende man. Faktiskt visas detta väldigt bra i den nyaste filmen On Stangers Tides.
Jack Sparrow:
- If things don’t go as planned here, is there something you can do so I’m welcome to the place your holy chaps go to?
???:
- We have a word for that you know Jack, it's called converting.
Jack Sparrow:
- Well, I was thinking more as a backup, savvy?

Historien fortsätter och Dawy Jones och Den flygande holländaren är på jakt efter honom. Tidigare har Jack gett tillbaka Jones själ i utbyte mot hans älskade Svarta Pärlan, men detta utbyte kunde först genomföras efter att Jones har haft Svarta Pärlan i sin ägo i tio år. Det visar att Jack verkligen älskar sitt skepp. När Jones kommer efter honom och Pärlan så möts de med ett leende på läpparna, efter viss övertalning från den alltid så älskvärda Elisabeth Swan.

Skulden är betald och med det är Jack fången i ”Dawy Jones locker”, vilket är på havets botten vid världens ände. Kan vår hjälte överleva detta? Tja, inte utan hjälp det är säkert. Hur ska det sluta då Jack är borta, kommer allt att fortsätta som om ingenting har hänt? Eller ska de försöka rädda vår favoritpirat?

Med den stora slutstriden mellan alla pirater och regering, och för att kunna möta hotet så måste piraterna enas. Det enda sättet som detta kan ske är om det högsta piratrådet samlas och då behöver de Jack. Därför beger de sig ut till världens ände för att rädda honom, men hur ska de klara sig dit? De kommer behöva en kapten som kan sina farvatten och det finns inte en bättre kapten att skicka för att rädda Jack än Kapten Barbossa, som Jack dödade i den första filmen. Tillbaka från de döda styr Barbossa segel mot världens ände.

När Jack väl är tillbaka bland de levande så sätter de av mot Shipwreck Cove. Där befriar de Calypso, som är havets gudinna, och där börjar striden.


On Strangers Tides är den senaste filmen med Jack Sparrow. Filmmässigt var jag personligen skeptisk eftersom att vissa tidigare stora karaktärer inte är med, exempelvis Elisabeth och Will och många från den gamla besättningen från Jacks pärla. Jag tycker att det ändå är en väldigt bra film med mycket humor och personligen tycker jag att Jack är den viktigaste karaktären i hela filmserien. Jag kommer inte att gå in på mer detaljer på den nya filmen då jag inte vill förstöra upplevelsen för någon annan.

När man tar en snabb titt på Jacks karaktär skulle man kunna tro att han bara bryr sig om sig själv, men efter att du har sett hela filmserien ser du att han är väldigt lojal mot sina vänner. I On Strangers Tides visar han att det finns känslor i hjärtat då han ger upp evigt liv för kvinnan han älskar.

För att summera hela filmserien skulle jag ge den 8,5/10. Det är helt klart värt att se alla Pirates of The Caribbean-filmerna, men jag skulle säga att den första filmen är helt klart bäst och därefter är den senaste filmen den näst bästa filmen.


Källförteckning
Bild Pirates of The Caribbean: On Strangers Tide (2011). URL: http://www.onlinemovieshut.com/wp-content/uploads/2011/03/pirates-of-the-caribbean-on-stranger-tides-poster.jpg (Läst: 2011-06-03)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar