tisdag 31 maj 2011

Just Go with It


Just Go with It är en film som är både komisk och samtidigt lite romantisk.

Det hela börjar med att tittaren får en uppfattning om vem huvudpersonen är, hur han ser ut och vad som kommer att hända. Huvudpersonen Danny Maccabee (Adam Sandler) har en väldigt stor näsa. När han är på sitt bröllop, råkar han höra när hans fru pratar med sina brudtärnor om hans stora näsa. Danny blir förkrossad över det han får höra och gifter sig därför aldrig.

Danny behåller vigselringen då han på en bar upptäcker att han kan utnyttja den till att ragga på tjejer genom att ljuga om hur dåligt hans förhållande är. Han börjar även arbeta som plastikkirurg och gör sig av med sin potatisnäsa.

En dag träffar Danny sin drömtjej, Palmer (Brooklyn Decker). De övernattar på stranden och när de vaknar upp hittar Palmer vigselringen i Dannys byxficka. Danny ljuger om att han befinner sig mitt i en skilsmässa. Palmer tror honom om hon får träffa hans fru och höra från henne att det är okej för Palmer att träffa Danny. Han går med på det och lyckas övertala sin assistent, Katherine (Jennifer Aniston) att vara hans ”låtsasfru”. Danny vill att Katherine ska se ut som en plastikkirurgs fru, vilket innebär att Danny måste följa med och shoppa kläder åt Katherine.

Danny lägger ut mer och mer pengar och allt eftersom saker och ting börjar se bättre ut tvingas han ljuga ännu mer vilket gör att det blir ännu dyrare. I slutändan har han ljugit så mycket pengar att Katherine får heta Devlin och även hennes barn, Maggie (Bailee Madison) och Michael (Griffin Gluck), blir inblandade i skådespelet vilket gör det hela mycket svårare för Danny.

Michael ställer till med stora problem för Danny eftersom han vill fara till Hawaii och simma med delfinerna. Michael påstår att Danny lovat att de skulle fara till Hawaii och börjar gråta, Danny tröstar honom genom att säga att de ska fara till Hawaii allihop, Danny, Katherine, Palmer, Maggie och Michael.

På Hawaii händer många intressanta saker eftersom filmen byter riktning. Danny börjar få beslutsångest och vet inte riktigt vad han vill. Han vet inte om han vill vara med den unga ”flamman”, Palmer, eller om han vill vara med ”mamman”, Katherine.

Danny och Katherine går ut ensamma på en restaurang och äter middag tillsammans och Danny börjar inse att han kanske får en bättre framtid med Katherine. Han börjar komma bra överens med hennes barn och han lär Michael att simma under tiden de är på Hawaii.

Palmer börjar inse att Danny gillar Katherine och berättar Danny att det gör henne ingenting. Hon förstår om Danny fortfarande har känslor för Katherine, de var trots allt gifta. Danny försäkrar Palmer om att han gillar henne och de planerar att gifta sig under sista dagen på Hawaii. Danny planerar att gifta sig med en 20-årig blondin samtidigt som han har känslor för Katherine som är i samma ålder som han själv.


Danny ljuger allt han kan för kärleken, han ljuger och näst intill mutar folk för att han vill att det ska bli något seriöst mellan honom och Palmer. Han ljuger in sig i ett rum som varken har fönster eller dörrar. Danny skulle aldrig lyckas ta sig ut ur alla lögner, han skulle bli tvungen att berätta sanningen och då skulle alla pengar han spenderat och alla lögner som de allihop hade utstått varit alldeles förgäves. Danny och Katherine tycker att lögnerna blir enklare att utstå när de får vara med varandra eftersom de båda gillar varandra.

Danny inser att han får starkare och starkare känslor för Katherine samtidigt som han har känslor för Palmer. Känslorna för Katherine börjar ta över känslorna för Palmer men inte riktigt eftersom Danny och Palmer planerar att gifta sig.

Filmen är ett väldigt bra exempel på att det finns många som kan gå hur långt som helst för kärleken, men även att det inte alltid slutar som man tänkt sig. Jag skulle rekommendera denna film till alla som gillar komedifilmer för den är väldigt rolig och lätt att följa med i även om handlingen är lite komplicerad.


Källförteckning
Poster Just Go with It (2011). URL: http://www.impawards.com/2011/posters/just_go_with_it.jpg (Läst: 2011-05-31)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar