fredag 5 mars 2010

The Adventures of Baron Münchausen

The Adventures of Baron von Münchausen handlar om en äldre man, baron von Münchausen, som inte har alla hästar hemma. Baron von Münchausen tar på sig uppdraget att besegra en elak sultan som invaderar hans stad, men för att göra detta behöver Münchausen hjälp av sina gamla vänner och deras unika förmågor. Man får följa baronen på resan efter sina gamla vänner och i kampen mot den elaka sultanen. Ett äventyr där han trotsar både förnuft och förstånd för att uppnå seger.

Filmen är ett underbart exempel på att ingenting är omöjligt och att vad som helst kan hända. I filmen gör baronen och hans vänner otroliga saker som om det vore vardagliga saker, medan de vanliga människorna i filmen står häpna och tittar på. Denna film är en riktig njutning för fantasin, då den har ett barns fantastiska fantasi där logiken och förnuftet inte finns. Filmen The Adventures of Baron von Münchausen lockar en till många skratt. Man förundras över baron von Münchausens otroliga galenskaper och hur han löser alla sina problem på de mest självklara sätten. När man ser hur han löser vissa av sina problem blir man sittande stum utav hur självklar och dumma lösningarna är.

Jag rekommenderar filmen starkt därför att det är en film som får en att undra över vad som egentligen hände. Jag har själv sett filmen flera gånger, men är fortfarande inte säker på vad som verkligen sker i vissa scener. Anledningen till att det är så svårt att förstå vad som egentligen händer kan vara att filmen inte alltid följer en röd tråd. Det är inte svårt att hänga med i själva handlingen. Problemet är att veta vad som egentligen händer vilket inte alltid är så lätt, speciellt då det är en film utan logik och förnuft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar