torsdag 18 mars 2010

Underworld: Rise of the Lycans

Jag ska skriva om en karaktär från filmen Underworld: Rise of the Lycans som heter Lucian.

Filmen Underworld handlar om vampyrer som styr och ställer under nätterna, men som inte kan göra någonting på dagarna. Därför har de skaffat egna slavar, varulvar som får vara vampyrernas vakter på dagarna och slava under nätterna. Varulvarna kan förvandla sig från människa till varulv och vice versa.

Lucian är en speciell varulv som vampyrernas ledare Viktor använder sig av och han uppfostrar Lucian som sin egen son. Lucian växer upp och dödar sin egen sort helt utan känslor för han har blivit lärd att det är så man ska göra. Viktor har även en dotter, Sonja, som Lycan börjar få känslor för.

Lucian börjar att inse hur dåligt varulvarna har det, så han slits mellan att sticka ifrån vampyrerna och rädda varulvarna och att umgås med vampyrbruden Sonja som han har fått känslor för. Viktor märker att Sonja och Lucian har inlett ett förhållande även om det är förbjudet, så det hela slutar i att Viktors dotter avrättas mitt framför Lycans ögon. Det är filmens vändpunkt.

Därefter startar Lucian uppror mot vampyrerna och vinner varulvarnas frihet. Efter denna incident fortsätter Lucian att slakta vampyrer kors och tvärs bara för att komma åt att döda vampyrernas ledare Viktor.

Lucian förvandlas alltså från en slav som var lydig och väldigt snäll mot alla till att bli varulvarnas ledare som är ute på nätterna och slaktar vampyrer i ett försök att hämnas på Viktor som för länge sen gått in i en djup sömn. Lucian har hamnat i en ond cirkel där han hela tiden är ute för att döda vampyrer för att finna frid efter att hans älskling blivit dödad av sin egen farsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar