fredag 5 mars 2010

Sommaren med Göran

Sommaren med Göran är en humoristisk film där huvudkaraktären Göran, som spelas av Peter Magnusson, gör många olycksamma snedsteg. Pinsamheter och fruktlösa raggningsförsök avlöser varandra på vita duken när eventarrangören och ungkarlen Göran får en egen film.

Möt Göran som nästan kväver sin flickvän med en förlovningsring och som hatar sitt jobb och sina sega kunder. Tyvärr går frieriet inte som han hoppades på utan han blir dumpad. Nu när han är singel och ska lämna tillbaka ringen så möter han Linnea som är en gammal klasskamrat sedan skoltiden. Han blir intresserad av sin före detta klasskompis.

Tillsammans med sin bästa kompis Alex (spelas av David Hellenius) beger Göran sig till en midsommarfest på Västkusten för att träffa sin ”kärlek” Linnea. Saker förefaller sig inte som de ska, utan när festen väl drar igång inser han att det inte är den söta Linnea han vill ha utan det är den söta fotografen med ticks från hans jobb som faller i hans smak. Grynet som fotografen heter hör och ser Göran och Linnea ihop för en minut och får en förutfattad mening om dem.

Jag tycker det är härligt att man har samlat ihop en så pass bra grupp som är med i denna komedi. Ta t.ex. Dan Ekborg, jättehärligt att han är med. Han lyfter som upp filmen lite. Och att David Hellenius har fått sig en roll i denna film är bara underbart. Eftersom jag tycker att Peter och David gör så många bra jobb ihop så blev detta grädden på moset.

Jag anser att i vissa scener i Sommaren med Göran är det för mycket ”larv” från Görans håll. Det blir bara för mycket och man tappar nästan intresset för filmen. Men jag såg denna film själv och för att få den kraftfulla effekten som Sommaren med Göran ger så ska man samla ihop ett gäng och se den. En lyckad svensk komedi som bara måste ses.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar