tisdag 30 mars 2010

Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Ice Age 3, den helt klart bästa animerade film som finns. Den handlar om ett gäng urtidsdjur (två mammutar, sabeltandad tiger, sengångare och en hel drös andra underbara och roliga karaktärer), kompisgänget Sid, Diego, Manny och Ellie lever livet bland alla de andra urtidsdjuren.

En dag hittar Sid tre jätteägg som han tar hand om. Detta skulle han inte ha gjort för nu har han väckt upp en argsint dinosaurie som vill ha tillbaka sina ungar. Sid som ville ta hand om de tre äggen blir tagen av dinosaurien ner till underjorden. Nu börjar den långa resan då gänget ska försöka rädda tillbaka deras kompis.


Karaktärer

Sid
Sid är en liten sengångare med underbara ögon och roliga framtänder. Han har ett stort hjärta, men det är lite svårt för de andra i gänget att ta honom seriöst.

Helt klart min favorit. Han drar så roliga kommentarer och är allmänt efterbliven. Sid ser alltid rolig ut och man kan ibland bara skratta åt det sättet han rör sig på. Han är gullig när han inte riktigt vet vad han gör och han förstår inte riktigt allvaret med allting.


Diego
Diego är en snäll sabeltandad tiger som förut var ute efter att jaga och döda sina kamrater, men hans personlighet har ändrats till det bättre efter att han träffade Manny och Sid.

En karaktär som behövs för filmen, men det är ingen som jag är direkt förtjust i. Det är svårt för denna karaktär att vara rolig, men man kan inte säga att han inte drar roliga komentarer för det gör han ibland. I samspel med andra karaktärer passar han väldigt bra in.


Manny
Manny är en stor mammut som är lite av en pappa. Han vill egentligen inte umgås med sina kamrater men han behöver dem. Han verkar mest vara irriterad på sitt kompisgäng, men innerst inne vet han att han behöver dem.

Jag tycker om Manny som karaktär för att han är så förstående och mogen. Han visar att man kan ha kul fastän man är gammal och skröplig. Manny är en mycket eftaren och mogen mammut och därför ser han till de övriga i sitt kompisgäng. Detta tycker jag är mycket mysigt för det visar bara att äldre personer tycker om att ta hand om yngre fastän det inte verkar som så. Manny är tyvärr inte en karaktär som är direkt rolig, men även han smälter bra in i gänget vilket gör att han får sin speciella karaktär samtidigt som han inte sticker ut för mycket.


Ellie
Ellie är en mammut brud som är tillsammans med Manny. En sprallig tjej som ändå vet vad hon gör.

Jag tycker att Manny är en rolig tjej som har två underbara pungråtter med sig. Dessa två råttor är mycket roliga och hittar på många roliga bus med och mot andra. Ellie är mer en karaktär som är med för att filmen ska få en spännande upptrappning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar