fredag 5 mars 2010

Paranormal Activity

Paranormal Activity visar på ett nytt sätt att spela in skräckfilm.

Katie Featherstone och Micah Sloat är huvudrollsinnehavare i skräckfilmen Paranormal Activity, som visades första gången på Screamfest Film Festival år 2007. Det var dock inte förrän två år senare, i oktober 2009, som filmen fick sin världspremiär.

Filmen har hyllats med anledning av sitt unika sätt att filmas. Produktionen kostade endast $15,000 dollar, är filmad med en vanlig kamera, och liknar en dokumentär.


Katie studerar, och hennes sambo säljer aktier. De har precis köpt ett hus i Kalifornien, när Katie en dag berättar om de övernaturliga saker som händer henne varje dag. Ända sedan Katie var 8 år har hon förföljts av oförklarliga ljud, ljus och skepnader. Oavsett var hon befinner sig, förföljer vålnaden henne. Hon berättar för Micah att konstiga saker nu börjat hända i deras hus, och att vålnaden är kopplad till henne. Förtjust köper Micah en filmkamera, och hoppas på att få se vålnaden på bild. Små oförklarliga saker börjar hända nattetid, och Micah får bildbevis via inspelningen. Det som först varit en oskyldig dörr som stängts, utvecklas snart till synliga skuggor och röster. Micah verkar reta upp demonen som befinner sig i deras hus, och den uppenbarar sig allt mer och mer. Allt fångas på filmkamera, och paret blir mer och mer rädda för sina liv.

Händelserna i filmen är mycket lätta att relatera till det verkliga livet, då man kanske hört eller sett någonting man inte kan förklara. Även inspelningssättet gör filmen mer trovärdig. Skådespelarna är inte sminkade, och ser ut som ett helt vanligt par. De filmar även på ett amatörmässigt sätt, vilket bidrar till känslan ”detta kunde ha hänt mig”.

Om du kommer bli rädd under filmen eller inte, beror nog på hur stor fantasi du har. En sak är säker, Paranormal Activity har verkligen visat ett nytt sätt att spela in skräckfilm på!


Källa:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Paranormal_Activity

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar