torsdag 4 mars 2010

Komedifilm

Skratt i massor

Komedi är en av den äldsta filmgenrer som finns, och några av de första stumfilmerna var just komedier. Det som är väldigt vanligt i komedifilmer är att de alltid har ett typiskt lyckligt slut för huvudkaraktären, med svart komedi som ett undantag. Komedifilmer brukar också väldigt ofta handla om någon annans olycka, vilket vi människor tycker är väldigt roligt att skratta åt, så länge det inte drabbar oss själva. De brukar handla om andras olycka för att människor tycker det är roligt att skratta åt andra och för att man kan glömma sina egna bekymmer för en stund när man sitter där i mörkret och skrattar så man får ont i magen.

Komedi är en genre som inte har någon djupare mening som de flesta andra filmer har, utan de är mest till för att underhålla den som tittar. Komedi är en typ av genre som ska framkalla skratt hos de som tittar, läser eller lyssnar.

Det finns många olika typer av komedier i filmens värld som parodier som använder sig av scener från andra filmer och gör om dem till något komiskt. De har oftast väldigt låg humor, och exempel på parodifilm är Epic Movie eller Scary movie.

Svart komedi använder sig av tabubelagda ämnen och kan handla om dödsfall eller mord. De filmer som räknas till svart komedi är Ladykillers och många fler.

Romantisk komedi är komedi med romantik inblandat. Det som är vanligt i romantiska komedier är att mannen i filmen har kvinnan och han förlorar henne, men sedan i slutet så vinner han tillbaka henne igen som i filmen Pretty Women eller Sweet Home Alabama.

Det finns också något som kallas för ”Gross-out”-komedi och den typen av komedi är beroende av vulgär, sex- eller toaletthumor som till exempel Dumb and Dumber eller American Pie.

Man kan ta vilken filmgenre som helst och göra det till lite mer komiskt som till exempel Rush hour 1, 2 och 3 som är en actionkomedi. Den innehåller action, men den är fortfarande väldigt rolig.


En komedi ska vara så man nästan får ont i magen utav skratt för då är det en riktigt bra film som är värd att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar