onsdag 3 mars 2010

Sherlock Holmes

Jag har sett filmen Sherlock Holmes som är inspelad 2009. Huvudkaraktärerna i filmen är: Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.), Dr. John Watson (Jude Law), Irene Adler (Rachel McAdams) och Lord Blackwood (Mark Strong). Filmen utspelar sig på slutet av 1800-talet och handlar om Holmes och Watson som taktiskt löser brott och jagar skurkar.

I den första scenen får man se Holmes som tar sig förbi en vakt genom att taktiskt och effektivt attackerar honom på känsliga kroppsdelar. När han väl har tagit sig förbi vakten så möts Holmes och Watson upp och rusar för att gripa Lord Blackwood som utför en offerritual på en kvinna och strax efter kommer polisen. Lord Blackwood som är en fruktad psykopatisk satanist blir placerad i en välbevakad cell i väntan på sitt dödsstraff - hängning. Under tiden blir Holmes väldigt låg och uttråkad pga. bristen på brott att lösa i och med gripandet av Lord Blackwood, men någon dag efter att Blackwood har förklarats död och begravd så får de möta en panikslagen kyrkogårdsvaktmästare som har vittnat till Lord Blackwoods återuppståndelse. Det är nu som filmens handling tar fart och vi får följa Holmes och Watson i jakten på Lord Blackwood. De spår och ledtrådar de får utnyttjas och analyseras till fullo av Holmes skarpa och snabba hjärna vilket leder de närmare och närmare Lord Blackwood. För att få reda på hur det går för dem så får ni se filmen, vilket jag rekommenderar.

Jag gillar filmen för att actionscenerna var väldigt välgjorda och spännande och skådespelarna spelade sina roller väldigt väl, men filmen som är två timmar lång kunde bli ganska seg och tråkig emellanåt. Jag vill ge filmen betyget 7.5/10 eftersom att den i det stora hela både var spännande och välgjord, men inte helt i min smak.

Källa:
http://www.imdb.com/title/tt0988045/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar