fredag 5 mars 2010

Never Back Down

Never Back Down är en amerikansk actionfilm från 2008. Det är den bästa filmen som släpptes 2008.

Filmen handlar om Jake Tyler som måste flytta från sin hemstad till en ny stad, där han blir nerslagen och förnedrad i ett kickboxningsslagsmål mot mästaren Ryan McCarty. Han tar med ilskan till ett gym där han tränar kickboxning för att kunna spöa Ryan till slut och få ut sin hämnd. Jake tränar till det så kallade beat down där alla bästa kickboxare samlas, men Jake drar sig ur eftersom han fått den tjej som han ville ha från början. Detta gör Ryan förbannad och misshandlar Jakes bästa kompis Max så han hamnar på sjukhus. Jake bestämmer sig för att delta i beat down för att sätta stop för Ryan en gång för alla.

Denna film är som de flesta andra actionfilmer. Det finns en god sida och en ond sida, men så klart är det den goda sidan som vinner till slut. Man kan lätt känna igen sig med huvudperson Jake, eftersom han är en person som har varit med om en tragisk händelse och det var när hans far dog i en bilolycka. Jake känner sig skyldig för olyckan och bygger därmed upp en ilska inom sig. Han får flytta mycket och hinner aldrig finna ro där han bor, eftersom de bor alltid i lådor. Enda gången Jake inte känner någon ilska är när han tränar. Det är här hans vägvisare, i detta fall är det hans tränare i mixed martial arts som leder honom på rätt spår och får honom att kontrollera sin ilska. Detta speglar dagens samhälle ganska mycket, eftersom det finns många människor ute i världen som har ilskan inom sig och bara behöver lite vägvisning mot rätt väg, men det finns ingen som tar på sig detta arbete att hjälpa dessa människor.

Karaktärer
Jake Tyler som är huvudperson är en god människa, men som har varit med om en dålig upplevelse, som gör hans liv till det sämre. Han är alltid arg och enda gången han känner glädje är när han slåss eller när han tränar.

Max blir Jakes bästa vän och det är han som får honom att träna med mix martial arts. Max är en snäll och omtänksam person som tänker på andra före sig själv.

Ryan McCarty är den som förnedrar Jake på en fest. Han är ondskan själv i denna film och bryr sig bara om att vara populär.

Baja Miller är ihop med Ryan från början och det är han som gjorde henne populär. Hon var bara ett spöke innan han gjorde henne till något. Hon är olycklig tills Jake kommer och ger henne lycka. Miller är en trevlig och omtänksam person, men som var manipulerad av Ryan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar